Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

7 Απρ 2012

Σοκολατένιες φωλιές πουλιών. Πασχαλινή κατασκευή.




Αυτή η διασκεδαστική κατασκευή δεν είναι μόνον διακοσμητική αλλά αφού κατασκευαστεί τρώγεται κιόλας! Βάλτε τα παιδιά να φτιάξουν αυτές ανοιξιάτικες φωλιές μόνα τους. Μην ξεχάσετε να τους προτείνετε να κάνουν πολλές φωλιές για την οικογένεια και τους φίλους τους.
Τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν μ' αυτήν την κατασκευή, ωστόσο θα πρέπει να τα βοηθήσετε κι εσείς, αρχικά ετοιμάζοντας την σοκολάτα και μετά μοιράζοντας δραστηριότητες σε όλους.
Θα χρειαστείτε:
Φιδές,
κομμάτια σοκολάτας,
ζελεδάκια, καραμελίτσες ή κουφέτα σε σχήμα αυγού,
σοκολατένια αυγά επικαλυμμένα με ζάχαρη,
αφρώδη ζαχαρωτά πουλάκια (από ζαχαροπλαστείο),
μερέντα η μαργαρίνη,
λαδόχαρτο,
χρωματιστά χάρτινα πιάτα.
Βάλτε αρκετό λαδόχαρτο μέσα σε κάθε πιάτο. Βάλτε το φιδέ σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα επάνω από το φιδέ και ανακατέψτε τα δύο υλικά μέχρι να καλυφθεί ο φιδές με τη σοκολάτα. Φτιάξτε ένα σωρό με σοκολάτα και μοιράστε τη σε αρκετά πιάτα αφού έχετε βάλει μέσα σ’ αυτά λαδόκολλα. Δώστε στα παιδιά τα πιάτα για να φτιάξουν με τα χέρια φωλιές πουλιών. Βεβαιωθείτε πως η σοκολάτα έχει κρυώσει, αλλά όχι τόσο όσο να σκληρύνει πάλι.
Χρησιμοποιώντας μερέντα ή μαργαρίνη, σαν κολλητική ουσία, κολλήστε τα ζελεδάκια, τις καραμελίτσες, τα κουφέτα και τα σοκολατένια αυγά μέσα στην κοιλότητα της κάθε φωλιάς. Κολλήστε τα ζαχαρωτά πουλάκια στις άκρες της κάθε φωλιάς ή και μέσα στη φωλιά. Είναι διασκεδαστική κατασκευή για τα παιδιά που θα μαζευτούν τις ημέρες των πασχαλινών διακοπών τους για να παίξουν. Το πιο διασκεδαστικό είναι πως, αφού κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις ...γευτούν κιόλας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...