Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

26 Μαρ 2012

Κατασκευή λαμπάδας – Πασχαλίτσα


Ακολουθήστε τα εύκολα και γρήγορα βήματα και φτιάξτε μόνη σας τη λαμπάδα μας για την Ανάσταση.
Θα χρειαστείτε:
Μια απλή μονόχρωμη λαμπάδα στο χρώμα που θέλετε
Χαρτοπετσέτες σε σχέδια και χρώματα που επαναλαμβάνονται
Ψαλίδι και διαφανές σελοτέιπ
Ειδική κόλλα για κεριά
2 μικρά πινέλα
Ειδικό διακοσμητικό υλικό με «νιφάδες»
1ο βήμα Διαλέγετε μια λαμπάδα στο χρώμα που σας αρέσει. Χρησιμοποιείτε το διαφανές σελοτέιπ σαν οδηγό, τυλίγοντάς το διαγώνια γύρω από τον κορμό της λαμπάδας και σταματώντας περίπου 4-5 εκατοστά πριν το φιτίλι. Κατόπιν κόβετε τη χαρτοπετσέτα κάθετα και ανοίγετε τις λωρίδες (φτάνουν δύο) προσεκτικά.

2ο βήμα Τυλίγετε προσεκτικά τις λωρίδες κατά μήκος της λαμπάδας και μετά περνάτε στην επιφάνειά της την ειδική κόλλα για κεριά. Ενώνετε τη δεύτερη λωρίδα με το τελείωμα της πρώτης προσεκτικά, για να μην αλλάξει η φορά των σχεδίων.

3ο βήμα Αφήνετε να στεγνώσει η κόλλα για 2-3 λεπτά και μετά με το πινέλο περνάτε στην επιφάνεια του χαρτιού τις διακοσμητικές νιφάδες, αφήνοντας χώρο για ένα μικρό επαναλαμβανόμενο σχέδιο που θα επιλέξετε (στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επιλέξει τις κόκκινες πασχαλίτσες). Τοποθετείτε το πινέλο κάθετα στην επιφάνεια του κεριού και με μικρές σύντομες κινήσεις αφήνετε το «χιόνι» να κολλήσει πάνω στη χαρτοπετσέτα. Όταν τελειώσετε, κρεμάτε για μερικές ώρες τη λαμπάδα για να στεγνώσει το υλικό. Τώρα η λαμπάδα είναι έτοιμη. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να τη διακοσμήσετε και με λεπτές κορδέλες υφάσματος.
INFO
Μπορείτε, αντί για χαρτοπετσέτες, να χρησιμοποιήσετε παλιά χαρτιά περιτυλίγματος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...