HelpTextΜεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Μετάφραση

Επιστροφή

Επιστροφή | Go Back
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Δημιουργίες με ... ΒΌΤΣΑΛΑ


Από τα κατ΄εξοχήν καλοκαιρινά υλικά που με μηδενικό κόστος και ελάχιστο  κόπο, μπορείτε να  αξιοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να κρατήσετε κοντά σας όλο τον χρόνο, τις αναμνήσεις σας από την παραλία που τα μαζέψατε.

Πριν τα χρησιμοποιήσετε κι αν δεν πρόκειται να τα βάψετε, περάστε τα μ΄ένα γυαλιστικό βερνίκι, θα τους δώσει το χρώμα και  την "λαμπερή" όψη που έχουν όταν είναι βρεγμένα. 

1. Τοποθετήστε μερικά βότσαλα σε μεγάλες ίδιου σχεδίου αλλά διαφορετικού ύψους  γυάλες ή βάζαγεμίστε με νερό και προσθέστε ένα λουλούδι της αρεσκείας σας και ένα κεράκι απ΄αυτά που επιπλέουν.
Εξαιρετικά απλή αλλά εντυπωσιακή πρόταση, θα στολίσει ιδανικά οποιοδήποτε σημείο αλλά και τοτραπέζι σας σ΄ένα φιλικό ή και περισσότερο επίσημο γεύμα. 

2. Μεταμορφώστε τα... Χρησιμοποιήστε μπογιά σε έντονα χρώματα  για να τα μετατρέψετε σε ψάρια, αστερίες κι οτιδήποτε άλλο φανταστείτε. Χρησιμοποιείστε τα μεγαλύτερα σαν έναν κανονικό καμβάζωγραφικής για να δημιουργήσετε τους πίνακές σας και αφήστε και τα παιδιά να παίξουν με τη φύση, τα πινέλα και τις μπογιές τους  δημιουργώντας τα δικά τους ....αριστουργήματα.

3. Δημιουργείστε εντυπωσικά πόμολα  για πόρτες και ντουλάπια, αλλά και κρεμάστρες τοίχου.
Απλά ξεβιδώστε το προηγούμενο χερούλι και κολλήστε στη θέση του, με μια ισχυρή κόλλα δύο στοιχείων,   ένα βότσαλο σε ανάλογο μέγεθος. 

4Μόνο με μαύρο χρώμα  καιάσπρα-γκρι βότσαλα, φτιάξτε μια συλλογή από ασπρόμαυρα πρόσωπα, γραμμικά σχέδια κλπ, που θα τοποθετήσετε  σε κορνίζες ή συγκεντρωμένα πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και θα διακοσμήσετε αριστοτεχνικά οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

5. Φορέστε τους τα ....γιορτινά τους. 
Ντύστε μεγαλύτερα και μικρότερα, σκουρόχρωμα βότσαλα με διαφορετικά σχέδια  λευκής δαντέλας.
Συνδυάστε  σχέδια δαντέλας που θα επιτρέπουν σε κάποια βότσαλα να διακρίνονταιπερισσότερο  κι άλλα λιγότερο, κάτω από το ύφασμα και κολλήστε τα με κόλλα μέσα σε μια ξύλινη φαρδιά κορνίζαχωρίς τζάμι.

6. Αφήστε τα να ....μιλήσουν. 
Διαλέξτε βότσαλα με διαφορετικά απαλά χρώματα ή και βάψτε κάποια στις αποχρώσεις που θέλετε και στη συνέχεια γράψτε πάνω τους  λέξεις, σχηματίζοντας αγαπημένες φράσεις, μηνύματα κλπ.
Γράψτε σε βότσαλα τα ονόματα των καλεσμένων σας σ΄ένα τραπέζι και τοποθετήστε τα στη θέση του καθενός ή με μεγαλύτερα βότσαλα στο κέντρο και κατά μήκος του γιορτινού σας τραπεζιού δημιουργείστε μια διακοσμητική γιρλάντα με ευχές ανάλογες της περίστασης.

7. Εκμεταλλευθείτε το ....βάρος τους. Χρησιμοποιείστε βότσαλα στην αυλή ή το μπαλκόνι για να κρατήσετε στη θέση τους οτιδήποτε απειλεί ο αέρας.Χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντηλα, χαρτιά, εφημερίδες, περιοδικά ή γεμίστε μ΄αυτά διακοσμητικά άδεια κουβαδάκια και γλάστρες για να είστε σίγουροι ότι θα μένουν πάντα εκεί ακριβώς που τα θέλετε. 
Μεγαλύτερα και σε κατάλληλο σχήμα βότσαλα θα αποδειχθούν οι τέλειοι ορθοστάτεςστα ράφια με τα βιβλία σας και κάποια ακόμα μεγαλύτερα, στη φυσική τους μορφή  ή και ντυμένα με σκοινί, θα εμποδίσουν πόρτες και παράθυρα να χτυπούν εκνευριστικά από τον αέρα. 
Ζωγραφισμένα, ντυμένα με δαντέλα ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα αλλά ακόμα και εντελώς σκέτα,  ιδανικά press papier για το γραφείο σας. 

8. Τα βότσαλα αγαπούν τις ...γλάστρες και τα φυτά σας.
Καλύψτε το χώμα σε γλάστρες και ζαρντινιέρες με μικρά ή μεγαλύτερα βότσαλα, όχι μόνο για λόγους διακοσμητικούς αλλά και για να βοηθήσετε το χώμα να διατηρήσει περισσότερο την υγρασία του όπως και για να προστατέψετε τα φυτά σας από κατοικίδια που τόσο τους αρέσει να σκάβουν το χώμα και στις γλάστρες σας ή χρησιμοποιήστε τα μαζί με κοχύλια για να διακοσμήσετε τις καλοκαρινές σας γλάστρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...