Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

23 Φεβ 2011

Ονειρο θερινής νύκτας





Φιλοδοξώντας να φέρει τα παιδιά σε επαφή με μεγάλα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το "Ονειρο Θερινής Νύχτας" του 
Σέξπιρ
Στο ‘Ονειρο Θερινής Νύχτας" του Σέξπηρ, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο μιας μικρής Ιρανής, τη ζωή και τις περιπέτειες δύο φίλων στη Μεσαιωνική Γαλλία,  ονειρεύονται ένα μαγεμένο δάσος που χάνει τις δυνάμεις του όταν επεμβαίνει ο άνθρωπος και τέλος γνωρίζουν έναν άτακτο πρίγκιπα που γίνεται βασιλιάς και ιδρύει τη Βουλή των Παιδιών και πολλά ακόμα.

Περίληψη:
Κατά το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου - στο βόρειο ημισφαίριο της γης- έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και καλύπτει τον πλανήτη με το φως και την ενέργειά του φέρνοντας μεγάλες ημέρες, καλό καιρό και καλές σοδιές.....
Σύμφωνα με το θρύλο, κάθε χρόνο αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι άνθρωποι μπορούν να μπουν στη χώρα των παραμυθιών όπου οι νεράιδες και τα ξωτικά θα πραγματοποιήσουν τις κρυφές τους επιθυμίες. Η Έλενα (Helena) είναι μια νέα, σύγχρονη και έξυπνη κοπέλα που δεν πιστεύει στους μύθους. Θα έκανε τα πάντα, όμως, για να γιατρέψει τον άρρωστο πατέρα της, τον Θησέα, ώστε να του ξαναγεννήσει τη θέληση για ζωή. Έτσι ξεκινά την αναζήτηση της Τιτάνια, της ακριβοθώρητης Βασίλισσας της Νεραϊδοχώρας. Στο δύσκολο ταξίδι προς το μαγικό κόσμο που έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους και δεν είναι πλέον ο ίδιος, δίπλα της θα βρεθούν ο Δημήτριος και ο Λύσανδρος. Οι δύο τους προσπαθούν να την βοηθήσουν και να κερδίσουν την αγάπη της!
Η ταινία:
Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές ευρωπαϊκές παραγωγές κινουμένων σχεδίων και την πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί σε animation το γνωστό βιβλίο του Γουίλιαμ Σέξπηρ.
Βραβεία-Διακρίσεις:
• Βραβείο Goya 2006 - Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...