Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

23 Φεβ 2013

Το καναρινί ποδήλατο



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
'Oταν ο Άρης, ένας νεαρός δάσκαλος αναλαμβάνει την έκτη τάξη σ' ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας διαπιστώνει ότι ένας από τους 11χρονους μαθητές του, ο Λευτέρης, είναι κυριολεκτικά αγράμματος. Συλλαβίζει στοιχειωδώς στην ανάγνωση και από αριθμητική ξέρει μόνο πρόσθεση και αυτή όχι με σιγουριά. 'Oλη η τάξη (εδώ και χρόνια) γελάει μαζί του, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης να νιώθει εντελώς περιθωριοποιημένος.
Ο δάσκαλος αποφασίζει να βοηθήσει το παιδί, αλλά στο δρόμο συναντά σοβαρά εμπόδια: Οι συνάδελφοί του και ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία. Η μάνα και ο πατέρας του Λευτέρη αγαπούν το παιδί τους, αλλά ούτε μπορούν, ούτε ξέρουν να το βοηθήσουν. Τα άλλα παιδιά της τάξης απλώς γελάνε μαζί του. Η δυσπιστία του ίδιου του Λευτέρη, που για πρώτη φορά στη μικρή ζωή του συναντάει κάποιον που θέλει να τον βοηθήσει. Ο δάσκαλος όμως καταφέρνει όμως να ξεπεράσει τις δυσκολίες χάρη στην πίστη και την επιμονή του.

ΕΙΔΟΣ
Ελληνική ταινία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
120 λεπτά
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιώργος Χάλαρης, Νίκος Γεωργάκης, Μάνος Βακούσης, Σία Κοσκινά, Θάνος Γραμμένος, Αλεξάνδρα Παντελάκη
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ/ΕΣ
Δημήτρης Σταύρακας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ελληνική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...