Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

12 Μαρ 2011

Το Σημάδι Της Φάλαινας - 2003


Η ταινία ειναι γυρισμένη σε φυσικούς τόπους του Γκουάνγκαρα της Ν.Ζηλανδίας, εκει οπου τοποθετει το μυθιστόρημά του ο Νεοζηλανδός Witi Ihimaera και μας αφηγείται ως σκηνοθέτη η Niki Caro.
¨Εχοντας απο πισω σαν παραγωγούς τους John Barnett και Tim Sanders(The Lord of the Rings) και με τον Grant Major στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή (υποψηφιότητα Όσκαρ για το The Lord of the Rings) περιμένεις όσο το δυνατόν και το ανάλογο αποτέλεσμα.
Το πάθος και η ορμή της 12χρονης Πάι να παλέψει ενάντια στης προκαταλήψεις του παππού της,πιστεύοντας ότι εχει δικαίωμα να γίνει αρχηγός της φυλής των Μαορί, συνδυάζεται υπέροχα με το πάθος και την ορμή της θάλασσας, σαν το κυρίαρχο στοιχείο της ταινίας που είναι.
Μια ταινία απλή, που η απλότητα της την κανει και τόσο όμορφη. Συγκινητική  χωρίς να πέφτει σε μελοδραματισμούς. Μια ταινία που θα εχει να πει κατι σχετικά με τις μαχες που πρεπει να δινουμε εναντια στις προκαταλήψεις.
Η μικρής Keisha Castle-Hughes στο ρόλο της Πάι (επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10.000 παιδιά), η οποία ήταν υποψήφια για το OSCAR πρωτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της, ο παρα πολύ καλός Grant Roa ως θείος της, ξεχωρίζουν μεσα απο την ταινία.
Επισης η πολύ καλή μουσική της Lisa Gerrard (με βραβεία για την μουσική στον Gladiator, the Insider & Ali) δένει απολυτα με όλες τις σκηνές, ιδίως στις σκηνες οπου πρωταγωνιστεί το θαλάσσιο στοιχείο.
Το Whale Rider άλλωστε έχει ήδη διαγράψει ευνοϊκότατη πορεία όσον αφορά στα βραβεία που έχει κερδίσει (Βραβείο κοινού Sundance 2003, Βραβείο κοινού Toronto 2002, βραβείο Φεστιβάλ San Fransisco 2003 & Rotterdam 2003, παιδικό βραβείο BAFTA 2003 κ.α.).
Συνολικά η ταινία έχει 30 βραβεία και 28 Υποψηφιότητες.
Οπου την βρείτε, δείτε την. Θα σας κανει να νοιώσετε όμορφα  και να σκεφτείτε πως και για κάτι τετοιες ταινίες αξίζει να υπάρχει η 7η τεχνη που λέγεται κινηματογραφος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...