Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

11 Μαρ 2013

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΆΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΎ (1993)



Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ήχος: (Dolby) Stereo
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος: 1993
Παραγωγή: Άγγελος Σιδεράτος & σία  Ε.Ε.Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Εισιτήρια: 70.000 (1993-1994) 3η θέση σε 13 ταινίες
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Λεοντής
Ηθοποιοί: 
Σταύρος Ντογιάκος, Κωνσταντίνα Αλευρά, Σπύρος Πανταζής, Νικήτας Χρόνης, Αλέξανδρος Ρήγας, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Χρήστος Ζορμπάς, Φώτης Γκαβέρας, Βαγγέλης Βαζάκας, Βίλλυ Σιδεράτου, Φωτεινή Παπαδαμάκη, Πάνος Σαλωνίτης, Δημήτρης Παπαγιάννης, Χάρης Παναγιώτου, Γιώργος Κροντήρης, Μιχάλης Μαραγκάκης, Γιάννης Δημοθόδωρος, Γιάννης Γκολομάζος, Φρειδερίκη Κολιού, Νίκος Παπαδημητρίου, Λάμπρος Μπαβέτας
Υπόθεση:
Σε ένα μικρό επαρχιακό θαλασσοχώρι, εδώ και εξήντα χρόνια, δυο οκτάχρονα παιδιά, ο Πέτρος και η Ανθούλα, ανακαλύπτουν σιγά-σιγά το ανεπανάληπτο θαύμα του κόσμου που τους περιβάλλει. 
Μιλούν με τα ζώα, κυνηγιούνται με τα πουλιά κι αρθρώνουν τις πρώτες στροφές από το αιώνιο τραγούδι της αγάπης, κι ας μην καταλαβαίνουν ακόμα τα λόγια του. 
Μα αυτό το θαυμαστό πανηγύρι της ζωής θα σκοτεινιάσει ξαφνικά, όταν τα δυο παιδιά θα βρεθούν μπροστά σε ένα συνομήλικο άρρωστο αγόρι, παρατημένο από τους δικούς του να πεθάνει σε μιαν έρημη καλύβα. Ο Πέτρος και η Ανθούλα πλησιάζουν θαρρετά το άρρωστο παιδί και με την ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης γκρεμίζουν τα σύνορα της συμβατικότητας και του φόβου, κι ανοίγουν φωτεινούς δρόμους στη ζωή, αδιανόητους για τους μεγάλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...